
Potatis & purjolökssoppa med korvslantar & senapskrutonger
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 1 st purjolök
- smör till stekning
- 8 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 300 g chorizo
- 1 st surdegsbaguette
- senap
- 35 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och tärna potatisen. Dela och skölj purjolöken noga. Skär ner i bitar.
- Stek allt i en gryta i ett par minuter tillsammans med smör.
- Häll i vatten, fond och koka upp. Häll i grädden och koka under lock tills potatisen är mjuk ca 15 min.
- Slanta korven tunt och stek den krispig i ca 3 min.
- Gör krutonger. Dela baguetten på längden. Bred på senap och rosta i ugn ca 8 min. Skär dem sen i tärningar.
- Mixa ev soppan slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera soppan med korvslantar, krutonger och rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det blir många krutonger. De går bra att spara i ett par dagar inslagna i bakplåtspapper.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna