Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Potatis & purjolökssoppa med korvslantar & senapskrutonger
111.7
Potatis & purjolökssoppa med korvslantar & senapskrutonger
recipe
35 min

Potatis & purjolökssoppa med korvslantar & senapskrutonger

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 st purjolök
  • smör till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 300 g chorizo
  • 1 st surdegsbaguette
  • senap
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna potatisen. Dela och skölj purjolöken noga. Skär ner i bitar.
  3. Stek allt i en gryta i ett par minuter tillsammans med smör.
  4. Häll i vatten, fond och koka upp. Häll i grädden och koka under lock tills potatisen är mjuk ca 15 min.
  5. Slanta korven tunt och stek den krispig i ca 3 min.
  6. Gör krutonger. Dela baguetten på längden. Bred på senap och rosta i ugn ca 8 min. Skär dem sen i tärningar.
  7. Mixa ev soppan slätt med stavmixer och smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Servera soppan med korvslantar, krutonger och rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det blir många krutonger. De går bra att spara i ett par dagar inslagna i bakplåtspapper.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem