Potatis- och purjolökssoppa, tunnbrödsrulle med färskost och salami
recipe
City Gross
35 min

Potatis- och purjolökssoppa, tunnbrödsrulle med färskost och salami

4 portioner
169,60 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 80 g salami
  • 150 g färskost
  • 1 st vitlösklyfta
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 3.5 krm salt
  • 2.5 krm vitpeppar
  • 375 g tunnbröd

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och gul lök. Dela och skölj purjolöken noga. Skala vitlöken. Skär ner allt i mindre bitar.
  2. Stek allt i en gryta i ett par minuter tillsammans med smör.
  3. Häll i vatten fond/buljong och koka upp. Koka under lock tills potatisen är mjuk ca 15 min.
  4. Strimla salami och rör ihop med färskost. Smaka av med en liten bit pressad vitlök, och svartpeppar.
  5. Mixa ev soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och vitpeppar. Värm upp igen.
  6. Servera med färskoströran på tunnbröd.
Tips från oss
Du kan spara lite av det gröna på purjolöken och hacka fint. Hacket är gott att ha på tunnbrödet.

Varnings ikonAnslutningsproblem