Prinskorvar med senapskräm, rotsakspinnar och rödkålssallad
Prinskorvar med senapskräm, rotsakspinnar och rödkålssallad
recipe
City Gross
35 min

Prinskorvar med senapskräm, rotsakspinnar och rödkålssallad

Ingredienser

  • 800 g rotfruktsmix
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt

Rödkålssallad

  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 1 st stjärnanis
  • 400 g rödkål
  • 1 st apelsin
  • 600 g kalkonprinskorv
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 0.5 tsk honung
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela rotsakerna i stavar och lägg på en plåt, ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  2. Rör ihop och värm vinäger, socker och stjärnanis i en liten gryta tills sockret löst sig. Strimla kålen fint och häll lagen över kålen. Blanda noga och låt stå till det är dags att äta. Dela apelsinen i klyftor och server den sen till maten.
  3. Stek korvarna.
  4. Blanda samman crème fraiche, senap, honung, salt och peppar.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem