Scotch eggsScotch eggsScotch eggsCook Time: Yield: 4Ingredients:ägg + 2färsk kryddig korvfläskfärsgräslökpersiljamalen muskotworcestersåssaltsvartpepparströbrödolja till stekningInstructions:
  1. Lägg 6 ägg i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och ta tiden på ca 3 min. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten och låt dem bli kalla. Skala äggen försiktigt.
  2. Dra bort skinnet från korven och hacka sönder inkråmet. Blanda med fläskfärs, hackad gräslök och persilja, muskot, worcestersås, salt och peppar. Forma färsen till sex bollar.
  3. Tryck ut färsen på plastfolie till runda plattor. Lägg äggen på färsen och forma färsen runt äggen med hjälp av plastfolien.
  4. Vispa upp 2 ägg. Rulla bollarna i ägg och ströbröd. Vänd bollarna ytterligare en gång i ägg och sedan i ströbröd.
  5. Fritera/stek bollarna i rikligt med olja tills färsen är genomstekt. Du kan laga dem klart i ugnen om du vill.
  6. Servera med engelsk senap och worcestersås.
Scotch eggs
recipe
City Gross
35 min

Scotch eggs

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 6 st ägg + 2
  • 300 g färsk kryddig korv
  • 500 g fläskfärs
  • 20 g gräslök
  • 20 g persilja
  • 1 krm malen muskot
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl ströbröd
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Lägg 6 ägg i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och ta tiden på ca 3 min. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten och låt dem bli kalla. Skala äggen försiktigt.
  2. Dra bort skinnet från korven och hacka sönder inkråmet. Blanda med fläskfärs, hackad gräslök och persilja, muskot, worcestersås, salt och peppar. Forma färsen till sex bollar.
  3. Tryck ut färsen på plastfolie till runda plattor. Lägg äggen på färsen och forma färsen runt äggen med hjälp av plastfolien.
  4. Vispa upp 2 ägg. Rulla bollarna i ägg och ströbröd. Vänd bollarna ytterligare en gång i ägg och sedan i ströbröd.
  5. Fritera/stek bollarna i rikligt med olja tills färsen är genomstekt. Du kan laga dem klart i ugnen om du vill.
  6. Servera med engelsk senap och worcestersås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du en fritös eller stor gryta och vill fritera? Hetta upp olja till 150–160 grader. Då blir de extra frasiga.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem