Spaghetti med salami och rostade solroskärnor
138.4
Spaghetti med salami och rostade solroskärnor
recipe
City Gross
25 min

Spaghetti med salami och rostade solroskärnor

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 st avokado
  • 100 g solroskärnor
  • 160 g salami

Gör så här

  1. Koka spaghettin ”al dente” i saltat vatten.
  2. Finhacka löken. Vispa ägget lätt med en gaffel i en skål, tillsätt grädden och löken. Salta och peppra.
  3. Skär avokadon i klyftor och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
  4. Sila av spaghettin när den är klar och häll tillbaka i grytan, tillsätt äggsmeten och värm upp alltsammans försiktigt utan att koka, det ska bara bli lite krämigt.
  5. Lägg upp spaghettin i djupa skålar och garnera med avokado, salami och rostade solroskärnor.
Tips från oss

>Vissa spolar spaghettin med lite kallt vatten när de har silat den. Gör inte det då förlorar ni smak. 

Varnings ikonAnslutningsproblem