Stekt korv med surkål
Stekt korv med surkål
recipe
City Gross
35 min

Stekt korv med surkål

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Surkål

  • 400 g vitkål
  • 1 st äpple
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk socker
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl vatten
  • 30 g dill
  • 600 g falukorv
  • smör till stekning
  • senap

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Strimla kålen fint. Tärna eller riv äpplet, skala och strimla löken tunt. Lägg allting i en kastrull och tillsätt socker, vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten.
  3. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar.
  4. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Tillsätt finhackad dill.
  5. Skiva och skär snitt i korven, stek den i smör. Gör mos. Mosa/vispa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med en klick senap.
Tips från oss
Tre hackade enbär ger extra smak till surkålen.

Varnings ikonAnslutningsproblem