
Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- 2 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 550 g falukorv
- 200 g färskost
- 1.5 tsk curry
- 200 g morötter
- 70 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och koka potatisen mjuk.
- Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Rör samman ost och curry, häll på korven och laga i ugn ca 20-25 min.
- Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda med rucola.
- Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Sätt extra piff på moset med rostad vitlök. Skala och finhacka 2 st vitlöksklyftor, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja. Tillsätt vitlök och olja till moset.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna