Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismosUgnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismosUgnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismosCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismjölksaltvitpepparfalukorvfärskostcurrymorötterrucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Rör samman ost och curry, häll på korven och laga i ugn ca 20-25 min.
  4. Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda med rucola.
  5. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 550 g falukorv
  • 200 g färskost
  • 1.5 tsk curry
  • 200 g morötter
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom. Rör samman ost och curry, häll på korven och laga i ugn ca 20-25 min.
  4. Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda med rucola.
  5. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Sätt extra piff på moset med rostad vitlök. Skala och finhacka 2 st vitlöksklyftor, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja. Tillsätt vitlök och olja till moset.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem