Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos
118.2
Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad falukorv med krämig fyllning och potatismos

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 600 g falukorv
  • 200 g färskost
  • 1.5 tsk curry
  • 200 g morötter
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Skär skåror i falukorven, nästan helt igenom.
  4. Rör samman ost och curry, häll på korven och laga i ugn ca 20-25 min.
  5. Skala och strimla morötterna, gärna med en potatisskalare. Blanda med rucola.
  6. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera.
Tips från oss
Sätt extra piff på moset med rostad vitlök. Skala och finhacka 2 st vitlöksklyftor, och fräs den gyllene på medelvärme under omrörning i en kastrull med olja. Tillsätt vitlök och olja till moset.

Varnings ikonAnslutningsproblem