Ugnsbakad falukorv med spröd topping och mos
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad falukorv med spröd topping och mos

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
171,20 kr

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 150 g riven ost
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk senap
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 st snackpaprika
  • 35 g spenat

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och tärna potatisen.
  3. Skär korven på längden och lägg den i en ugnsfast form. Blanda samman riven ost, ströbröd, senap och crème fraiche. Strö över korven. Laga i ugn ca 15-20 min.
  4. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda med spenat i en skål.
  5. Gör mos genom att vispa/mosa ihop potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Under sommarmånaderna rekommenderar vi att ni pressar potatisen istället för att göra potatismos.

Varnings ikonAnslutningsproblem