Ugnsbakad korv och potatissallad med äpple
139
Ugnsbakad korv och potatissallad med äpple
recipe
City Gross
35 min

Ugnsbakad korv och potatissallad med äpple

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 1 msk senap

Potatissallad

  • 800 g potatis
  • 200 g vitkål
  • 1 st äpple
  • 1 tsk honung
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2.5 krm salt
  • 1.5 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Dra av skinnet från falukorven och skär skåror i den. Skala och klyfta löken och stoppa ner i korvskårorna. Lägg korven i en ugnsfast form, ringla över senap och laga i ugn i 25 minuter.
  4. Finhacka vitkålen. Skär äpple och potatis i mindre kuber. Blanda allt med honung, crème fraiche, majonnäs, salt och vitpeppar.
  5. Servera.
Tips från oss
Välj den senap som du själv tycker mest om. Jag gillar sötstark senap!

Varnings ikonAnslutningsproblem