Yoghurtbröd med grillad korv och krämig indiskslaw
188.2
Yoghurtbröd med grillad korv och krämig indiskslaw
recipe
City Gross
35 min

Yoghurtbröd med grillad korv och krämig indiskslaw

Ingredienser

Bröd

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 dl olja till stekning

Coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 0.5 dl majonnäs
  • 3 msk sweet chili
  • 1 tsk garam masala
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g grillkorv
  • 0.5 st gurka
  • 35 g sallad
  • mango chutney

Gör så här

  1. Gör bröden. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör i yoghurt och ägg och gör en kladdig deg. Mjöla in händerna, och forma bröd, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på en väl mjölad skärbräda. Stek i olja i en stekpanna i ca 3 min per sida.
  2. Gör coleslaw genom att strimla kålen fint. Blanda med majonnäs, sweet chili och garam masala. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek korven.
  4. Servera med strimlad gurka, sallad och mango chutney.
Tips från oss

Om du vill kan du laga bröden i ugn istället. Olja ett bakplåtspapper som du lägger på en plåt. Tryck ut degen på plåten, degen ska vara ca 1 cm tjock. Laga i ugn på 225 grader i ca 10 min.

Varnings ikonAnslutningsproblem