När du ska grilla kött, fråga en mästare

Vi är extra stolta över vårt svenska färska butiksstyckade kött och har utbildade köttmästare i alla våra butiker. Som kund får du personlig service genom att du har möjlighet att beställa särskilda styckdetaljer, få tips och inspiration samt att du får med dig svenskt kvalitetskött hem. Som i en riktig köttbutik.

När du ska grilla kött, välj svenskt, färskt och butiksstyckat.

Så här grillar du:

Köttmästarens bästa grilltips!

Grilltips - kött

KÖTT

När det gäller nötkött. Tänk på att fett är bra – en bra köttbit är inte knallröd. Var inte rädd för fettet, du behöver inte äta allt. Högrevsfärs till burgare, flap steak, entrecote, kött med ben, sidfläsk och picanha är perfekt kött till grillen i sommar.

Grilltips - fisk

FISK

Grillad fisk är en klassiker! Olika fiskar ska grillas på olika sätt. En del kan läggas direkt på gallret som gös, abborre och lax. Andra blir som allra bäst i grillfolie, torsk till exempel, och vissa behöver fileas, som till exempel MSC-märkt tonfisk, innan grillning.

Grilltips - Grönsaker

GRÖNT

Finns det något som inte går att grilla i frukt- och grönsaksdisken? Gör grönsaksspett, grilla ananas och banan till efterrätt eller lägg vitkål på grillen. Frukt och grönt kan du grilla både som huvudrätt, efterrätt och som tillbehör.

Grilltips - kyckling

FÅGEL

Bred ut vingarna och tillaga fågel på grillen. Har du testat Beer can chicken någon gång? Mycket gott och du behöver en särskild ställning för det. Annars går det bra att grilla såväl kycklingvingar, lår, bröstfiléer och kalkon. Med en god kryddblandning är det svårt att misslyckas.

Grilla kött

Grilla en köttmästare

Köttmästare Fredrik Westerlind på City Gross Ättekulla i Helsingborg är stolt över hantverket som styckmästare. Hans budskap till dig som kund är att våga fråga för all kunskap om kött finns hos City Gross köttmästare.

FRÅGA:
Varför är City Gross så bra på kött?

SVAR:
Vi har kunskapen, ett stort och bra sortiment, vi finns alltid där för dig. Vi gör specialbeställningar, till exempel om du vill ha en särskild styckningsdetalj eller behöver större partier, och vi brinner för svenskt kött. Det har vi alltid gjort.

 

LÄS HELA INTERVJUN MED FREDRIK

Varnings ikonAnslutningsproblem