Pressmeddelande 2022-04-18

City Gross beklagar felmärkning av kött och fisk

Vid kontroller utförda på uppdrag av Livsmedelsverket har det framkommit att hållbarhetsdatum på kött- och fiskförpackningar har märkts felaktigt i ett antal City Gross-butiker. Den felaktiga märkningen är ett misstag som har uppstått i samband med vakuumförpackning och beror på otydliga instruktioner. Idag ska det inte finnas några felmärkta produkter i våra butiker.

”Vi beklagar att vissa typer av kött- och fisk har fått felaktig märkning i några av våra butiker. Produkternas hållbarhetsdagar är inget vi tummar på. Det som har skett är ett misstag som beror på att våra instruktioner inte har varit tillräckligt tydliga. Vi har omedelbart gått igenom samtliga butiker för att säkerställa att det inte finns felmärkta produkter i diskarna”, säger Thomas Remgard, kvalitetschef på City Gross.

Kedjan har informerat samtliga medarbetare som arbetar med kött- och fiskhantering om felet och har dessutom säkerställt och förtydligat sina rutiner. En internutredning har startats för att utreda felet och säkerställa att liknande händelser inte ska inträffa igen.

”Vi tar detta på fullaste allvar och har informerat samtliga berörda medarbetare. Det är väldigt viktigt att alla förstår och arbetar efter våra framtagna rutiner. Idag ska det inte finnas något felmärkt kött ute i våra butiker”, säger Thomas Remgard, kvalitetschef på City Gross.

Meddelandet gäller vissa artiklar av butikspackat kött och fisk inköpta före den 15 april. City Gross beklagar djupt det inträffade. Vänligen vänd dig till din lokala butik om du har frågor eller önskar lämna tillbaka en produkt mot ersättning.

Vid allmänna frågor vänd dig till vår kundtjänst på kundservice@citygross.se, tel: 0771-23 24 25 Våra öppettider är:

Måndag: 8.00-22.00
Tisdag – torsdag: 8.00-18.00
Fredag: 8.00-16.00
Söndag: 14.00-20.00

Frågor från media, var god kontakta:

Rebecca Wictor, kommunikation & PR City Gross
rebecca.wictor@bergendahls.se, 0766-10 20 73

Varnings ikonAnslutningsproblem