GodHjälp ska leverera mat – och rädda liv

Gratis hemleverans av mat- och apoteksvaror till riskgrupper. Det är idén bakom GodHjälp, en ny satsning av stiftelsen GoodCause.

På en vecka har några av Sveriges och världens ledande företag anslutit till satsningen – och idag öppnades en första version av sajten.

GodHjälp kopplar ihop Hemmahjältar – personer i riskgrupper som gör den personliga uppoffringen att stanna hemma för att minska risken att vi överbelastar vården – med volontärer, som gör det praktiskt möjligt för Hemmahjältarna att stanna hemma.

GodHjälp har tagits fram i nära samarbete med stiftelsen Norrsken inom ramen för deras satsning actionagainstcorona.org.

Så här fungerar det:

  1. Hemmahjälten registrerar sig och lämnar en lista på mat- och apoteksvaror som ska köpas.
  2. Volontären registrerar sig, godkänner GodHjälps regler och identifieras med BankID, så att vi vet vilka som hjälper våra Hemmahjältar.
  3. Volontären ser inköpslistor som finns i närheten och väljer sitt uppdrag.
  4. Hemmahjälten och volontären får båda mail med kontaktuppgifter. Volontären kontaktar hemmahjälten för leveransadress, gör inköpet och levererar varorna, samt får betalt för utlägget mot uppvisande av kvitto.

Överlämningen sker säkert enligt GodHjälps instruktioner. Av smittoriskskäl rekommenderar vi starkt Swish-betalning och kan komma att kräva att volontärer har Swish.

Varnings ikonAnslutningsproblem