Tid att värna extra om varandra

Samhällets alla delar påverkas av coronavirusets spridning, inte minst matbutiker och stormarknader. Nu är det extra viktigt att vi visar hänsyn och värnar om varandra, för att du som kund och våra medarbetare ska känna er trygga i våra butiker.

City Gross initiativ för säkra matinköp

 • Stärkta hygien & städrutiner
 • Ökad säkerhet genom skydd & utrustning
 • Skyltning för att påminna om att hålla avstånd
 • Fler färskvaror i påsar
 • Film för att informera om e-handeln
 • Utökade öppettider för de som vill handla lugnare
 • Samarbeten för att erbjuda hemleveranser & hjälp att handla
 • Samarbeten för att säkra bemanning & bra service
 • Vi har installerat besöksräknare i varje butik. Besöksräknaren visar dig om det är ok att gå in eller om du behöver vänta lite.
 • Vid sittande servering begränsas antalet personer till 1 person per bord. Därför har vissa butiker valt att helt stänga sina sittande serveringar i caféerna. Barn och personer i behov av stöd är undantagna. Det går fortfarande bra att köpa med sig fika hem.
 • Våra serveringar stänger, senast, klockan 20.30 alla dagar. Det går bra att köpa mat för avhämtning efter klockan 20.30. Detta är beroende av respektive butiks öppettider.

Ett antal butiker har försetts med desinficeringsportaler för kundvagnar.

 • Följande butiker har portaler: Borås, Bromma, Hässleholm, Jönköping, Kalmar, Linköping, Tornby, Växjö och Ytterby.

Vi alla behöver ta ansvar för att minska smittspridningen. Är man sjuk så stannar man hemma. Hjälp medmänniskor i riskgrupper att handla. Håll avstånd och undvik att hälsa genom att ta i hand eller kramas. Tvätta hellre händerna en gång för mycket och använd handsprit om du inte har tillgång till handfat. Ta ansvar och värna extra mycket om varandra.

 

Till oss på City Gross kommer många för att storhandla och den senaste tiden har vi haft ett ökat tryck i butikerna och på citygross.se. Många handlar mer än vanligt men du behöver inte vara orolig. Vi fyller löpande på i hyllorna och har idag inga problem med leveranser. Inom vissa varugrupper har åtgången varit större men även här kommer varorna att fyllas på. Vi vill att du ska vara medveten om att en del varor kan saknas i din beställning som läggs på citygross.se, fastän de fanns på din orderbekräftelse. Vi hoppas på förståelse för den speciella situation vi befinner oss i.

För att du som kund och våra medarbetare ska känna er trygga i våra butiker har vi vidtagit extra åtgärder. Vi har infört skärpta hygien- och rengöringsrutiner i våra butiker, på lager och under transporter. Vi har tydliga riktlinjer för hur medarbetare ska agera vid sjukdomssymptom och har infört hygienzoner vid mottagande av transporter. Vi följer noggrant informationen från både folkhälsomyndigheten och livsmedelsverket och anpassar oss efter deras rekommendationer. Vi följer också våra gemensamma riktlinjer inom Svensk Dagligvaruhandel.

Alla kan vi bli mer medvetna för att minska smittspridningen och vi önskar därför att du som kund stannar hemma om du är sjuk. Hjälp grannar, vänner och familj som är sjuka att handla. Tvätta hellre händerna en gång för mycket och använd handsprit om du inte har tillgång till handfat. Undvik att hälsa genom att ta i hand eller kramas. Om du ändå är orolig kan du använda handskar när du gör dina inköp.

 

Stort tack för ditt engagemang!

Vi vill rikta ett stort tack till dig som erbjudit din hjälp i dessa tider när vi kämpar för att se till att det finns varor på hyllorna till alla våra kunder. Butikerna har tagit emot ett stort antal sökande och vi har bland dessa funnit många nya, serviceinriktade medarbetare. Just nu har vi inte möjlighet att ta emot fler ansökningar och ber om er förståelse för att vi i respektive butik inte har möjlighet att svara på enskilda frågor kring anställningsbehov. Nu vill vi lägga allt fokus på att ta hand om våra kunder och bidra till en så god påsk som möjligt!

Är du framöver intresserad av arbete hos oss är du alltid välkommen att lämna in en spontanansökan till aktuell butik. Annonser för spontanansökan hittar du på Jobba hos oss.

Välkommen till City Gross

Varnings ikonAnslutningsproblem