Apelsinkyckling med spansk potatis och Mojo Rojo
227.6
Apelsinkyckling med spansk potatis och Mojo Rojo
recipe
City Gross
60 min

Apelsinkyckling med spansk potatis och Mojo Rojo

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 l vatten
  • 1 dl flingsalt

Apelsinkyckling

  • 4 st kycklingklubbor
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl apelsinjuice
  • 3 msk honung
  • 0.5 st färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Mojo Rojo

  • 2 st röda paprikor
  • 1 st röd chili efter smak
  • 4 st tomater
  • 40 g surdegsbröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka potatisen i hårt saltat vatten med skalet på.
  2. Skär små snitt i skinnet på kycklinglåren med en vass kniv, salta och peppra.
  3. Koka upp apelsinjuice, honung, hackad rosmarin och olivolja till glazen i en kastrull, smaksätt med salt och svartpeppar ur kvarn.
  4. Grilla kycklingen på indirekt värme på grillen ca 25-30 minuter, pensla apelsinglaze på kycklingen mot slutet av tillagningen lite i omgångar så att kycklingen blir läckert glaserad och gyllenbrun i färgen.Mojo rojo
  5. Lägg paprikan och chili på grillen, grilla grönsakerna tills dem är sotade och nästan svarta. Lägg dem sedan i en plastpåse ett par minuter, så blir dem lättare att ta av skalet på.
  6. Halvera och grilla även på tomaterna hastigt under tiden.
  7. Skrapa av skalet på paprika och chili med en liten kniv, dela och skrapa ur kärnhusen.
  8. Skär ner alla ingredienser i grova bitar och lägg i en mixerkanna. Kör till en grov tät sås och smaksätt med salt och eventuellt lite mer rödvinsvinäger om man vill få till syran.
  9. Servera kycklingen med den saltkokta potatisen som man doppar i såsen.

Varnings ikonAnslutningsproblem