Asiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssås
recipe
City Gross
35 min

Asiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssås

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk raps/matolja
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 2 krm mald koriander
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chili
  • 1 st gurka
  • 1 st mango
  • 1 st färsk mynta
  • 1 st isbergssallad
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten och rör i soja och olja.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingfärs tillsammans med ingefära, vitlök, salt, svartpeppar, och chiliflakes tills allt fått fin färg.
  3. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30 sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät. sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
  4. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
  5. Strimla gurka och mango fint. Blanda med hackad mynta.
  6. Servera färsen i salladsblad med sås, jordnötter och pressad lime.

Varnings ikonAnslutningsproblem