Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Asiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssåsAsiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssåsAsiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssåsCook Time: Yield: 4Ingredients:risnudlarjapansk sojaraps/matoljafärsk ingefäravitlöksklyftaolja till stekningkycklingfärssaltsvartpepparchiliflakesvitlöksklyftaolja till stekningmald koriandersambal oelekströsockervattensalta jordnötterjapansk sojasweet chiligurkamangofärsk myntaisbergssalladlimeInstructions:

1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten och rör i soja och olja.
2. Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingfärs tillsammans med ingefära, vitlök, salt, svartpeppar, och chiliflakes tills allt fått fin färg.
3. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30 sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
3. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30
sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
4. Strimla gurka och mango fint. Blanda med hackad mynta.
5. Servera färsen i salladsblad med sås, jordnötter och pressad lime.

Asiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssås
recipe
35 min

Asiatiska salladswraps med kycklingbiffar och jordnötssås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk raps/matolja
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 2 krm mald koriander
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chili
  • 1 st gurka
  • 1 st mango
  • 1 st färsk mynta
  • 1 st isbergssallad
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten och rör i soja och olja.
  2. Skala och riv ingefära och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingfärs tillsammans med ingefära, vitlök, salt, svartpeppar, och chiliflakes tills allt fått fin färg.
  3. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30 sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät. sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
  4. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlök i olja, tillsätt koriander och låt fräsa med i ca 30sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten och låt koka ihop ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter, soja och sweet chili och mixa såsen slät.
  5. Strimla gurka och mango fint. Blanda med hackad mynta.
  6. Servera färsen i salladsblad med sås, jordnötter och pressad lime.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem