Balsamicokyckling med pressad potatisBalsamicokyckling med pressad potatisBalsamicokyckling med pressad potatisCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfilésaltsvartpepparflytande margarinmatlagningsgrädde 4%kycklingfondbalsamvinägertorkad timjanvitlökpotatisromansalladbroccoliInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen runt om i margarin. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop matlagningsbas, fond, balsamico, timjan och pressad vitlök och låt koka upp. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugn ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Koka potatisen, lägg i broccolibuketter mot slutet.
  5. Servera kycklingen med pressad potatis, sallad och broccolibuketter. SmartPoints/portion: Grön plan:8 Blå plan:7 Lila plan:2
Balsamicokyckling med pressad potatis
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Balsamicokyckling med pressad potatis

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 800 g potatis
  • 0.5 st romansallad
  • 1 st broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen runt om i margarin. Lägg i en ugnssäker form.
  3. Vispa ihop matlagningsbas, fond, balsamico, timjan och pressad vitlök och låt koka upp. Häll såsen över kycklingen och sätt in i ugn ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  4. Koka potatisen, lägg i broccolibuketter mot slutet.
  5. Servera kycklingen med pressad potatis, sallad och broccolibuketter. SmartPoints/portion: Grön plan:8 Blå plan:7 Lila plan:2

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Smakerna i såsen kommer mer till sin rätt när man koka upp den och det blir lättare att smaka av med mer av det man önskar. Det räcker fint med en knivsudd vid avsmakning av såsen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem