
Baoburgare med Gua kyckling
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Marinad
- 1 msk japansk soja
- 0.5 msk ljus sirap
- 1 msk limesaft
- 20 g ingefära
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 krm five spice
- 2 krm chiliflakes
- 600 g kycklinlårfilé
Baobröd (24 St)
- 2 tsk torrjäst
- 2 dl mjölk, fingervarm
- 5 dl vetemjöl
- 2.5 msk strösocker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk neutral matolja
- olja till pensling
- bakplåtspapper
- 125 g nudlar
- neutral olja att fritera i
- 200 g morötter
- 125 g rädisor
- 1 st knippe salladslök
- 20 g koriander
- krossade jordnötter
- 2 st portabello
- 120 g hoisinsås
- 2 msk srirachamajonnäs
Gör så här
- Tid: 35 min att tillaga, 2 h för marinad och jäsning.
- Blanda samman allt till marinaden. Lägg i kycklingen och låt den marinera i ca 2 timmar.
- Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. 3. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
- Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
- Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
- Fritera nudlarna på 180 grader i rikligt med olja. Låt rinna av på papper.
- Skala och strimla morötter tunt. Skiva rädisor och salladslök. Hacka koriander och krossa jordnötterna.
- Grilla kyckling och skivad svamp.
- Servera i baobröd. Toppa med sås, majonnäs och nudlar.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna