Baoburgare med Gua kycklingBaoburgare med Gua kycklingBaoburgare med Gua kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:japansk sojaljus siraplimesaftingefäravitlöksklyftorfive spicechiliflakeskycklinlårfilétorrjästmjölk, fingervarmvetemjölströsockersaltbakpulverneutral matoljaolja till penslingbakplåtspappernudlarneutral olja att fritera imorötterrädisorknippe salladslökkorianderkrossade jordnötterportabellohoisinsåssrirachamajonnäsInstructions:
  1. Tid: 35 min att tillaga, 2 h för marinad och jäsning.
  2. Blanda samman allt till marinaden. Lägg i kycklingen och låt den marinera i ca 2 timmar.
  3. Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. 3. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
  4. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
  5. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
  6. Fritera nudlarna på 180 grader i rikligt med olja. Låt rinna av på papper.
  7. Skala och strimla morötter tunt. Skiva rädisor och salladslök. Hacka koriander och krossa jordnötterna.
  8. Grilla kyckling och skivad svamp.
  9. Servera i baobröd. Toppa med sås, majonnäs och nudlar.
Baoburgare med Gua kyckling
recipe
City Gross
35 min

Baoburgare med Gua kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Marinad

  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk ljus sirap
  • 1 msk limesaft
  • 20 g ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 krm five spice
  • 2 krm chiliflakes
  • 600 g kycklinlårfilé

Baobröd (24 St)

  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 5 dl vetemjöl
  • 2.5 msk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk neutral matolja
  • olja till pensling
  • bakplåtspapper
  • 125 g nudlar
  • neutral olja att fritera i
  • 200 g morötter
  • 125 g rädisor
  • 1 st knippe salladslök
  • 20 g koriander
  • krossade jordnötter
  • 2 st portabello
  • 120 g hoisinsås
  • 2 msk srirachamajonnäs

Gör så här

  1. Tid: 35 min att tillaga, 2 h för marinad och jäsning.
  2. Blanda samman allt till marinaden. Lägg i kycklingen och låt den marinera i ca 2 timmar.
  3. Blanda jäst och mjölk. Rör i övriga ingredienser och arbeta samman, gärna i en hushållsmaskin på låg fart i ca 10 min. 3. Degen ska vara smidig och blank. Jäsa till dubbel storlek i ca 1 timme under plastfolie.
  4. Lägg upp degen på arbetsbänken och dela i 24 bitar. Låt jäsa i 30 min till under en kökshandduk.
  5. Kavla ut varje bit deg till en 10 cm oval platta. Pensla tunt med olja och vik sedan över en sida så det blir som en halvmåne. Låt jäsa på bakplåtspapper under duk i 45 min och ånga sen i ca 8 min i en bambukorg.
  6. Fritera nudlarna på 180 grader i rikligt med olja. Låt rinna av på papper.
  7. Skala och strimla morötter tunt. Skiva rädisor och salladslök. Hacka koriander och krossa jordnötterna.
  8. Grilla kyckling och skivad svamp.
  9. Servera i baobröd. Toppa med sås, majonnäs och nudlar.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem