
BBQ kyckling med gurkslaw
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- rapsolja
- salt
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör
- 75 g bbq sås
- 1 dl vatten
- 1 st gurka
- 2 dl yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 2 msk sweet chilisås
- salt
- svartpeppar
- 300 g morötter
- 70 g sallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och halvera potatisen. Lägg den på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Dela kycklingen på längden så att du får tunnare filéer. Stek den i smör tills den fått fin färg. Häll sen på bbq såsen och vatten, sjud långsamt i ca 10 min.
- Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna med en sked. Skiva sen gurkan och blanda med yoghurt, majonnäs och sweet chili. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär morötterna i stavar.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
är det någon i familjen som är extra hungrig och har svårt att vänta tills maten är klar? Doppa morotsstavarna i gurksåsen så går det lätt att vänta tills maten är klar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna