Briouat
128.6
Briouat
recipe
City Gross
60 min

Briouat

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 påse saffran
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • smör till stekning
  • 400 g färdig kyckling
  • 1 tsk salt
  • 4 msk koriander
  • filodeg
  • smält smör till ihoprullningen
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Stek den med alla kryddor (ej koriander) på låg värme tillsammans med smör tills den är genomskinlig. Dra av från plattan och rör i strimlad kyckling. Smaka av med salt och hackad koriander. Låt allt svalna.
  2. Pensla 3 ark filodeg med smör, lägg dem ovanpå varandra. Dela arken på mitten så att du får 3 bitar. Lägg på fyllning på varje och rulla ihop till cigarrform. Pensla ihop dem med smält smör.
  3. Stek dem frasiga i olja.
Tips från oss
Se till att hålla filodegen lätt fuktig under en fuktad handduk. Då spricker den inte lika lätt när du ska rulla den.

Varnings ikonAnslutningsproblem