Ceasarsallad med grillad kyckling & vitlökskrutonger
recipe
City Gross
35 min

Ceasarsallad med grillad kyckling & vitlökskrutonger

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 4 st minibaguetter
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st bakplåtspapper
  • 125 g romansallad
  • 0.5 st paprika
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 70 g ruccola

Vinägrett

  • 3 msk raps/matolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • citron, saften
  • 1 tsk honung
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skär sen kycklingen i skivor.
  3. Skär 2 av baguetterna i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, pressa på vitlök och salta. Laga i ugn ca 15 min. Håll koll så att de inte får för mycket färg.
  4. Strimla romansalladen, tärna paprika, tomater och gurka. Blanda i en skål tillsammans med ruccola.
  5. Gör vinägrett. Vispa ihop olja, dijonsenap, citronsaft, honung, skalad och pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Ringla sen över salladen.
  6. Skär de resterande baguetterna och servera
Tips från oss
Kycklingen kan även tillagas på grillen. Om du vill kan du lätt vispa ihop en god aioli. Rör ihop 2 äggulor, 1 tsk dijonsenap och 1 tsk vinäger, vispa/mixa sen i 2 dl rapsolja. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem