Chicken biryani
Chicken biryani
recipe
City Gross
60 min

Chicken biryani

Ingredienser

  • 3 msk ghee
  • 600 g skinnfri- och benfria kycklinglår
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk ingefära, finhackad
  • 2 st tomater, hackade
  • 5 dl vatten
  • 1 st grön paprika, skivad
  • 1 msk biryanikrydda
  • 9 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 70 g basmatiris
  • koriander till servering

Gör så här

  1. Lägg ner ghee i en gryta och stek kycklingen, delad i 2 cm stora bitar, tills den är gyllene på båda sidorna. Dela löken i bitar och stek tills glansig. Rör i vitlök, ingefära, tomater och vatten. Låt sjuda tills allt vatten kokat bort, ca 20 min.
  2. Rör i paprika och biryanikrydda. Häll i vatten och fond, låt koka. Lägg i riset och sänk värmen. Sjud under lock tills riset är färdigt, ca 20 min.
  3. Stäng av plattan och låt grytan sitta stå med locket på i ca 5 min före servering.
  4. Servera med koriander.

Varnings ikonAnslutningsproblem