Chicken vindaloo
recipe
City Gross
35 min

Chicken vindaloo

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • raps/matolja till stekning
  • 380 g krossade tomater
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk garam masala
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl ris
  • 2 dl yoghurt
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta och stek löken tills den börjar få lite färg.
  2. Rör i krossade tomater och vatten. Krydda med sambal oelek, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala.
  3. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt sjuda tills kycklingen är klar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Servera med ris, yoghurt och strimlad sallad.
Tips från oss
Det är gott att röra ner yoghurten i grytan precis innan servering. Har du en bit bröd över är det gott att doppa i grytan.

Varnings ikonAnslutningsproblem