Crunchy taco med asiatisk kyckling & chilipicklad gurkaCrunchy taco med asiatisk kyckling & chilipicklad gurkaCrunchy taco med asiatisk kyckling & chilipicklad gurkaCook Time: Yield: 4Ingredients:gurkarisvinägersockerröd chilijapansk sojakinesisk sojasockerriven ingefäravitlöksklyftor, rivnaröd chili, fint hackadkycklingfiléerjordnötssmörkokosmjölkjapansk sojaröd chililime, saftenstora tortillabrödjordnötterriven mozzarellakoriandersalladslökarsmå tortillabrödInstructions:
  1. Skiva gurkan tunt. Lägg i en skål och rör i vinäger, socker och fint hackad chili. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Blanda samman marinaden.
  3. Marinera kycklingen i ca 30 min. Grilla sen på indirekt värme tills kycklingen är klar. Skär den i skivor.
  4. Mixa samman såsen med en stavmixer.
  5. Lägg ut stora tacobröd och lägg mitt på brödet kyckling, grovt hackade jordnötter, sås, riven mozzarella, koriander och strimlad salladslök. Lägg ett litet bröd på och vik in kanterna av det stora brödet så att du får en rund tacos. 1. Grilla på indirekt grill, börja med den vikta sidan ner. Grilla tills den fått fin färg och osten smält.
  6. Servera med picklad gurka.
Crunchy taco med asiatisk kyckling & chilipicklad gurka
recipe
City Gross
60 min

Crunchy taco med asiatisk kyckling & chilipicklad gurka

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Picklad Gurka

  • 1 st gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0.5 st röd chili

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 1 tsk socker
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 st röd chili, fint hackad
  • 2 st kycklingfiléer

Sås

  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 msk japansk soja
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime, saften
  • 4 st stora tortillabröd
  • 1 dl jordnötter
  • 200 g riven mozzarella
  • 20 g koriander
  • 3 st salladslökar
  • 4 st små tortillabröd

Gör så här

  1. Skiva gurkan tunt. Lägg i en skål och rör i vinäger, socker och fint hackad chili. Låt stå tills det är dags att äta.
  2. Blanda samman marinaden.
  3. Marinera kycklingen i ca 30 min. Grilla sen på indirekt värme tills kycklingen är klar. Skär den i skivor.
  4. Mixa samman såsen med en stavmixer.
  5. Lägg ut stora tacobröd och lägg mitt på brödet kyckling, grovt hackade jordnötter, sås, riven mozzarella, koriander och strimlad salladslök. Lägg ett litet bröd på och vik in kanterna av det stora brödet så att du får en rund tacos. 1. Grilla på indirekt grill, börja med den vikta sidan ner. Grilla tills den fått fin färg och osten smält.
  6. Servera med picklad gurka.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem