Currygryta med kyckling och gröna druvor
191.8
Currygryta med kyckling och gröna druvor
recipe
City Gross
35 min

Currygryta med kyckling och gröna druvor

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st kycklingben
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 4 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 g vindruvor, gröna
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Salta och peppra kycklingen, stek i en gryta med smör och olja. Ta upp kycklingen.Tillsätt lök och kryddor i samma gryta som du stekt kycklingen i, fräs någon minut och tillsätt riset. Häll på vatten och fond, lägg i kycklingen. Sätt på lock och låt sjuda i 25 min. Skaka grytan emellanåt.
  3. Skölj och halvera druvorna, lägg i en skål. Häll över olja och vinäger.
  4. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem