Enkel thaikyckling med kokosmjölk och spenat
153.4
Enkel thaikyckling med kokosmjölk och spenat
recipe
City Gross
25 min

Enkel thaikyckling med kokosmjölk och spenat

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 3 dl matvete
  • 0.25 st purjolök
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklinglårfilé
  • olivolja till stekning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 70 g färsk spenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp kokosmjölk, vatten, tomatpuré och kryddorna i en kastrull. Tillsätt matvete och sjud sakta i 10-12 min under omrörning.
  2. Strimla purjolöken, salta och peppra kycklinglåren. Stek kycklinglåren och purjolöken i en het stekpanna med olivolja i 5-7 min tills kycklingen blivit gyllenbrun och fast.
  3. Tillsätt kokosmjölken och koka ner till hälften återstår och såsen blir simmig, vänd ner spenaten och smaksätt med salt och peppar. Servera kycklinglåren med matvetet i djupa tallrikar.

Varnings ikonAnslutningsproblem