Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Fänkålskyckling med paprikasalladFänkålskyckling med paprikasalladFänkålskyckling med paprikasalladCook Time: Yield: 4Ingredients:mortlade fänkålsfrönvitlökjapansk sojaraps/matoljasaltsvartpepparhonungkycklingklubborpotatisraps/matoljasaltsvartpepparpaprikabalsamvinägerraps/matoljasvartpepparpurjolökspenatsaltInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mortla fänkålsfrön med en skalad vitlöksklyfta. Häll i soja, olja, salt, svartpeppar och honung.
  3. Dela kycklingen i leden så att varje klubba blir 2 delar. Lägg dem i en påse och häll i marinaden, se till så att allt täcks.
  4. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå och laga i ugn ca 35-40 min.
  5. Strimla paprikan och lägg den i en skål. Häll på vinäger, olja och svartpeppar. Strimla purjolöken och blanda ner den i paprikan tillsammans med spenaten. Smaka av med salt.
  6. Servera.
Fänkålskyckling med paprikasallad
recipe
45 min

Fänkålskyckling med paprikasallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Marinad

  • 2 krm mortlade fänkålsfrön
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk honung
  • 4 st kycklingklubbor
  • 800 g potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st paprika
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 st purjolök
  • 50 g spenat
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mortla fänkålsfrön med en skalad vitlöksklyfta. Häll i soja, olja, salt, svartpeppar och honung.
  3. Dela kycklingen i leden så att varje klubba blir 2 delar. Lägg dem i en påse och häll i marinaden, se till så att allt täcks.
  4. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta och peppra. Lägg kycklingen ovanpå och laga i ugn ca 35-40 min.
  5. Strimla paprikan och lägg den i en skål. Häll på vinäger, olja och svartpeppar. Strimla purjolöken och blanda ner den i paprikan tillsammans med spenaten. Smaka av med salt.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Hur mycket vinäger du vill ha i din sallad avgör du själv. Smaka av och känn efter.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem