Fake fried chickenFake fried chickenFake fried chickenCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisrapsoljasaltsvartpepparäggtorkad oreganogräddfildijonsenapkycklingfilépanko ströbrödgräddfillättmajonnäschilisåsvitlökvitvinsvinägervitkålmorötterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Vispa äggen och blanda i oregano, gräddfil och dijonsenap.
  4. Dela varje kycklingfilé i fyra bitar. Salta och peppra kycklingen, doppa sedan i äggblandningen och därefter i panko.
  5. Sänk ugnen till 200° när potatisen varit inne ungefär halva tiden. Lägg kycklingen på ugnsgallret och ställ in i ugn i 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  6. Gör coleslawn: Blanda ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål. Skala och riv morot. Lägg grönsakerna i skålen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med coleslaw och klyftpotatis. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:10 Lila plan:5
Fake fried chicken
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Fake fried chicken

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 dl panko ströbröd

Coleslaw

  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk lättmajonnäs
  • 0.5 msk chilisås
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 400 g vitkål
  • 250 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär potatis i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra och sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Vispa äggen och blanda i oregano, gräddfil och dijonsenap.
  4. Dela varje kycklingfilé i fyra bitar. Salta och peppra kycklingen, doppa sedan i äggblandningen och därefter i panko.
  5. Sänk ugnen till 200° när potatisen varit inne ungefär halva tiden. Lägg kycklingen på ugnsgallret och ställ in i ugn i 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  6. Gör coleslawn: Blanda ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, pressad vitlök och vinäger i en stor skål. Strimla vitkål. Skala och riv morot. Lägg grönsakerna i skålen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med coleslaw och klyftpotatis. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:10 Lila plan:5

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Lägg folie under gallret innan kycklingen läggs på gallret så gör det inget om det droppar lite från kycklingen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem