
Fläderglaserad kyckling med risotto
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Glasering
- 0.5 st röd chili
- 1 dl citronjuice
- 2 dl flädersaft, koncentrerad
- salt
- peppar
- 12 dl vatten
- 3 msk grönsaksfond
- 0.5 st gul lök
- raps/matolja till stekning
- 4 dl arborioris
- 150 g sugarsnaps
- 100 g spenat
- 100 g parmesan
- salt
- peppar
- 0.5 st knippe salladslök
- 650 g kyckling med skinn
Gör så här
- Blanda allt till glaseringen i en gryta. Sjud tills den reducerats till hälften.
- Koka upp vatten och fond i en gryta.
- Skala och hacka löken. Stek lök i en gryta med olja tills den är glansig men inte tagit färg. Rör i riset och låt det steka med i ca 1 min. Börja sen skopa i buljong. Låt den koka in och skopa i mer. Fortsätt tills riset är klart och risotton är krämig.
- Ta risotton från plattan och blanda i lite av sugarsnapsen och spenaten. Servera resten till den färdiga maten. Rör i nyriven ost. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hacka salladslöken fint och strö över.
- Pensla kycklingen med glaseringen och grilla sen på indirekt värme. Pensla ett par gånger medan du grillar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna