Från vår podcast Mitt i Maten: Kycklingbröst med färskost och ugnsrostad potatis
249.6
Från vår podcast Mitt i Maten: Kycklingbröst med färskost och ugnsrostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Från vår podcast Mitt i Maten: Kycklingbröst med färskost och ugnsrostad potatis

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 3 st kvistar rosmarin
  • olivolja
  • salt
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g kycklingbröst
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st kruka salvia
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 200 g färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form med rosmarin, olivolja och salt.
  3. Salta och peppra kycklingen och bryn den sedan ordentligt i en het stekpanna med olivolja. Tillsätt salvia och vitlök och vänd kycklingen. Slå på vitt vin och tillsätt buljongen. Sätt ett lock på stekpannan och sänk värmen till lägsta läget och låt alltsammans puttra i 25 min. Tillsätt sedan färskosten och låt puttra tills att såsen har en krämig konsistens.
  4. Under tiden kycklingen tillagas – rosta potatisen tills de fått en gyllenbrun färg och krispig yta.

Varnings ikonAnslutningsproblem