Fried rice med kimchi och kyckling
192.2
Fried rice med kimchi och kyckling
recipe
City Gross
35 min

Fried rice med kimchi och kyckling

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 0.5 st rödlök
  • 500 g strimlad kyckling
  • 2 tsk raps/matolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st ägg
  • raps/matolja till stekning
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry

Kimchi

  • 1 st romansallad
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 krm ingefära
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk raps/matolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm salt

Till Servering

  • japansk soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Gör nu Kimchi: strimla salladen och löken. Skala vitlöken.
  3. Blanda sallad och lök med pressad vitlök, ingefära, sambal oelek, olja, socker, vinäger och tomatpuré i en skål. Krydda med salt. Låt stå medan du lagar resten.
  4. Stek kycklingen med strimlad rödlök i olja i en stekpanna under omrörning. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en stor gryta och pressa i vitlök.
  5. Stek äggen i stekpannan, ”skär” sönder dem med stekspaden medan du steker. Lägg över i grytan med kycklingen.
  6. När riset är klart hetta upp olja i stekpannan. Lägg i gurkmeja och curry. Stek riset och häll sen över det i grytan med kyckling och ägg.
  7. Lägg en hög med riset i en djup tallrik. Toppa med kimchi.
  8. Servera med soja.
Tips från oss
Mer hetta? Servera ett par stänk tabasco eller sambal oelek till maten.

Varnings ikonAnslutningsproblem