
Gratinerad kyckling med paprikasås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 0.5 st gul lök
- 1 st röd paprika
- smör
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl matlagningsgrädde
- 2 msk kycklingfond
- salt
- svartpeppar
- 600 g kycklingbröstfilé
- smör
- salt
- svartpeppar
- 150 g hårdost
- 280 g bulgur
- 300 g morötter
- 35 g salladsmix
- 1 msk olivolja
- 0.5 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka lök. Tärna paprika. Fräs i smör och pudra på mjöl. Häll på grädde, kycklingfond och koka upp, låt sjuda 5 min. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
- Dela kycklingbröstet i fyra delar. Bryn i smör, salta och peppra. Lägg i en ugnsform. Slå på såsen och lägg på riven ost. Sätt i ugnen 20 min.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
- Skala, hyvla eller riv morötterna. Blanda med sallad, olja och vinäger.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna