Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Grillad caesarsallad med kycklingGrillad caesarsallad med kycklingGrillad caesarsallad med kycklingCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfilérubromansalladtomaterolivoljaminibaguetterhyvlad hårdostturkisk yoghurt 10%lättmajonnäsriven hårdostkaprisvitlöksaltsvartpepparInstructions:
  1. Blanda yoghurt, majonnäs, riven ost, kapris och hackad vitlök. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in kycklingen med rub. Grilla den runtom på direkt värme så den får fin färg. Grilla den sedan på indirekt värme tills den är genomstekt, 70° i innertemperatur.
  3. Dela salladen i fyra klyftor med bladfästet kvar. Halvera tomaterna. Pensla sallad och tomat med olja och grilla tomaterna ca 10 minuter, först med snittytan mot gallret och sedan andra sidan. Grilla salladen på direkt värme tills den fått fin färg, 2-3 minuter.
  4. Skär baguette i skivor och rosta, skär sedan i tärningar.
  5. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krutonger och parmesan.
  6. Skiva upp kycklingen och lägg på salladen. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:7 Lila plan:7
Grillad caesarsallad med kyckling
recipe
35 min

Grillad caesarsallad med kyckling

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 påse rub
  • 1 st romansallad
  • 500 g tomater
  • 2 tsk olivolja
  • 2 st minibaguetter
  • 30 g hyvlad hårdost

Caesardressing

  • 1 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 dl lättmajonnäs
  • 20 g riven hårdost
  • 1 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, majonnäs, riven ost, kapris och hackad vitlök. Mixa till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
  2. Gnid in kycklingen med rub. Grilla den runtom på direkt värme så den får fin färg. Grilla den sedan på indirekt värme tills den är genomstekt, 70° i innertemperatur.
  3. Dela salladen i fyra klyftor med bladfästet kvar. Halvera tomaterna. Pensla sallad och tomat med olja och grilla tomaterna ca 10 minuter, först med snittytan mot gallret och sedan andra sidan. Grilla salladen på direkt värme tills den fått fin färg, 2-3 minuter.
  4. Skär baguette i skivor och rosta, skär sedan i tärningar.
  5. Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Ringla över dressingen och toppa med krutonger och parmesan.
  6. Skiva upp kycklingen och lägg på salladen. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:7 Lila plan:7

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det går såklart lika bra att steka kycklingen och hoppa över momentet med att grilla sallad och tomater.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem