Grillad ceasarsallad med grillad kyckling
340
Grillad ceasarsallad med grillad kyckling
recipe
City Gross
60 min

Grillad ceasarsallad med grillad kyckling

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 st citron
  • 1 st röd chili
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 500 g romansallad

Dressing

  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 3 st sardeller
  • 2 st avokado
  • 1.5 dl lagrad hårdost
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

  1. Gör marinaden: Finhacka chilifrukten (skrapa ur alla eller hälften av fröna om du vill ha mildare smak). Tvätta citronen. Riv skalet. Blanda chili med citonskal och saft i en skål. Pressa i vitlöksklyftorna och tillsätt rapsolja och honung. Salta och peppra.
  2. Putsa kycklingfiléerna och lägg ner dem i en lufttät påse. Häll ner marinaden, pressa ur luften och stäng påsen. Krama försiktigt in marinaden så att alla filéer täcks och ställ in i kylen i några timmar, gärna över natten.
  3. Tänd grillen om du använder utegrill och gör dressingen medan glöden blir färdig. Mixa pressade vitlöksklyftor, citron- saft- och skal, finhackade sardellfiléer, parmesanost och avokado i matberedare eller med stavmixer. Häll i olivoljan under tiden och mixa till krämig konsistens.
  4. Platta till kycklingfiléerna lite och grilla cirka 5 minuter på var sida. Se till att de är genomstekta! Knaperstek under tiden bacontärningarna. Lägg över baconet på hushålls-papper så att fettet sugs upp.
  5. Halvera romansalladen och lägg halvorna med snittytan på grillgallret - 30 - 60 sekunder räcker! Salladen ska bara precis få grillsmak och får inte bli sladdrig.
  6. Lägg upp kycklingen och romansalladen med den grillade sidan uppåt. Klicka över dressingen. Strö på bacon och servera!

Varnings ikonAnslutningsproblem