Grillad hel kyckling med gurksallad och hummus
Grillad hel kyckling med gurksallad och hummus
recipe
City Gross
60 min

Grillad hel kyckling med gurksallad och hummus

Ingredienser

  • 300 g palsternacka
  • 2 st hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 st minibaguette, vitlök
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 dl filmjölk
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gurka
  • 0.5 st isbergssallad
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och dela ner palsternackan i mindre bitar. Lägg kycklingarna på en plåt, snitta brösten och låren. Vänd bröstet neråt och klipp bort bröstbenet, vänd kycklingen och tryckt till med handen så kycklingen trycks ut. Lägg palsternackan runt kycklingen. Ringla över olivolja, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 35-40 min. De sista 12 min, lägg in baguetterna tillsammans med kycklingen.
  3. Häll av kikärterna och lägg i ett mixerglas, häll i filmjölk, olivolja, vinäger och skalad vitlök. Mixa till en slät kräm. Salta och peppra.
  4. Skala och hyvla gurkan, lägg den på toppen av det halva salladshuvudet. Dressa med olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem