Grillad kyckling med coleslaw
recipe
City Gross
45 min

Grillad kyckling med coleslaw

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

142,60 kr

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling
  • 0.5 st citron
  • 3 msk rumsvarmt smör
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 400 g vitkål
  • 2 dl yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • en liten bit vitlök
  • 0.5 st citron, saft
  • salt
  • 70 g machésallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form. Pressa över citron och gnid in kycklingen med citronen.
  3. Rör ihop smör, skalad och pressad vitlök, dragon, salt och peppar. Lyft försiktigt skinnet och lägg in smöret, spara lite att gnida in skinnet med. Laga i ugn ca 35-40 min.
  4. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  5. Skala och strimla morötterna fint. Strimla vitkålen fint. Lägg i en skål och rör i yoghurt, majonnäs, skalad och pressad vitlök och pressad citron. Smaka av med salt.
  6. Servera med machésallad .
Tips från oss
Tillhör du gruppen som gillar koriander är det supergott att toppa med det!

Varnings ikonAnslutningsproblem