Grillad kyckling med krämig dressing på mascarpone & rostad potatis
209.8
Grillad kyckling med krämig dressing på mascarpone & rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Grillad kyckling med krämig dressing på mascarpone & rostad potatis

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • 125 g mascarpone
  • 2 msk chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st gurka
  • 1 st äpple
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
  3. Salta och peppra kycklingen, stek den i smör. Lägg i en form och låt den lagas klart i ugnen tillsammans med potatisen.
  4. Rör ihop mascrapone, chilisås och en liten bit skalad och riven vitlök.
  5. Skiva gurka, äpple och strimla salladen.
  6. Servera.
Tips från oss

Mascarpone är en krämig italiensk färskost som är gjord av komjölk. Den kan användas istället för crème fraiche eller vispad grädde. Fin är den även till frukt.

Varnings ikonAnslutningsproblem