Grillad kyckling med sparrispommes & dillsås
322.2
Grillad kyckling med sparrispommes & dillsås
recipe
City Gross
35 min

Grillad kyckling med sparrispommes & dillsås

Ingredienser

  • 800 g kycklingsteak
  • 30 g dill
  • 1 st citron, skal + saft
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 4 msk mjöl
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl panko
  • 1 dl parmesanost
  • 500 g sparris
  • bakplåtspapper
  • salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 15 g dill
  • salt
  • peppar
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Lyft skinnet på kycklingsteaken, fyll med fint hackad dill blandat med rivet citronskal och citronsaft. Krydda kycklingen med salt och peppar, pensla med olivolja. Grilla, börja med skinnsidan ner.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta fram 3 tallrikar. Lägg mjöl på en vispa upp ägg på en och blanda panko och fint riven parmesanost på en. Doppa avsköljd sparris först i mjöl, sen i ägg och sist i pankoblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över salt och laga i ugn ca 10 min.
  4. Gör sås genom att vispa samman crème fraiche och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med sallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem