Grillad kyckling med spenatpesto
217.2
Grillad kyckling med spenatpesto
recipe
City Gross
35 min

Grillad kyckling med spenatpesto

Ingredienser

Spenatpesto

  • 3 msk sesamfrö
  • 70 g spenat
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 20 g färsk ingefära
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Spenatpesto

  • 340 g pasta

Spenatpesto

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Spenatpesto

  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
  2. Lägg spenat, olivolja, vitlök och de rostade sesamfröna ( spara lite till servering) i en mixer. Riv ingefäran fint och lägg i. Mixa samman till en pesto. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Pensla kycklingfiléerna med olja. Grilla eller stek kycklingen. Krydda med salt och peppar.
  5. Vänd de nygrillade kycklingfiléerna i peston.
  6. Dela körsbärstomaterna och skiva gurkan.
  7. Klicka på den sista peston och strö över resterande sesamfrön.
  8. Servera.
Tips från oss
För snabbare tillagning, dela kycklingfiléerna i två skivor på längden (d.v.s. jäms med så att de inte blir så tjocka men fortfarande har formen som en filé) så blir de tunnare och går fortare att grilla klart

Varnings ikonAnslutningsproblem