Grillad kycklingfilé med jordnötssås & grönsalladGrillad kycklingfilé med jordnötssås & grönsalladGrillad kycklingfilé med jordnötssås & grönsalladCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljaflingsaltkycklingsaltpepparsmörvitlökraps/matoljasambal oelekvattenjordnötterjapansk sojasweet chilisåsbroccolispenatknippe salladslökraps/matoljavitvinsvinägersaltpepparjordnötterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek dem tills de fått fin färg i smör. Lägg in dem i ugnen tillsammans med potatisen och låt dem steka med i ca 10 min tills de är genomstekta.
  4. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlöken i oljan. Tillsätt sambal oelek och vatten, koka sakta i ca 10 min. Tillsätt jordnötter, soja, sweet chili, mixa såsen.
  5. Riv broccolin grovt, blanda med spenat och strimlad salladslök. Rör i olja och vinäger i skålen. Smaka av med salt och peppar. Blanda och låt stå tills det är dags att äta.
  6. Servera med hackade jordnötter.
Grillad kycklingfilé med jordnötssås & grönsallad
recipe
City Gross
35 min

Grillad kycklingfilé med jordnötssås & grönsallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • flingsalt
  • 600 g kyckling
  • salt
  • peppar
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm sambal oelek
  • 3 dl vatten
  • 100 g jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 125 g broccoli
  • 35 g spenat
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 25 g jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek dem tills de fått fin färg i smör. Lägg in dem i ugnen tillsammans med potatisen och låt dem steka med i ca 10 min tills de är genomstekta.
  4. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlöken i oljan. Tillsätt sambal oelek och vatten, koka sakta i ca 10 min. Tillsätt jordnötter, soja, sweet chili, mixa såsen.
  5. Riv broccolin grovt, blanda med spenat och strimlad salladslök. Rör i olja och vinäger i skålen. Smaka av med salt och peppar. Blanda och låt stå tills det är dags att äta.
  6. Servera med hackade jordnötter.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du att din sallad ska smaka mer? Rör i lite dijonsenap.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem