Grillade betor och getostkeso med bbq-klubba
Grillade betor och getostkeso med bbq-klubba
recipe
City Gross
45 min

Grillade betor och getostkeso med bbq-klubba

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 8 st rödbetor
  • 2 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st kvist rosmarin
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • aluminiumfolie

Kesodressing

  • 250 g keso
  • 200 g getost, smulad
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 20 g purjolök
  • 1 msk citron, saften
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

  1. Lägg den förkokta och marinerade BBQklubban på grillen och se till att den får en fin yta.
  2. Skala och dela betorna i klyftor. Lägg i aluminiumpaket med salt och peppar, 2st krossade vitlöksklyftor samt en kvist rosmarin. Viktigt med dubbelt aluminium! Häll över lite olivolja och förslut paketet väl. Grilla paketet i ca 30 min eller tills betorna är mjuka.
  3. Blanda ingredienserna till Kesodressingen. Avsluta med att strö över en finhackad kvist rosmarin. Blanda, smaka av med salt och peppar. Dressingen blir ännu bättre om den får stå och dra ett tag.

Varnings ikonAnslutningsproblem