Hel grillad kyckling i kall ugn
Hel grillad kyckling i kall ugn
recipe
City Gross
60 min

Hel grillad kyckling i kall ugn

Ingredienser

  • 1 st majskyckling på ca 2,2 kg
  • 600 g röd spetskål
  • 2 msk olivolja till ugnsplåten
  • 1 st vitlök, halverad
  • 0.5 st citron
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl sherryvinäger
  • 1 msk smör
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg kycklingen med bröstet nedåt på en skärbräda, klipp upp den längs med ryggbenet ända fram till halsen.
  2. Vänd på kycklingen så bröstet kommer uppåt. Platta till kycklingen över bröstbenet med handflatan. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär ner rödkålen i grova bitar och lägg på en smord ugnsplåt med vitlöken. Pressa över citronsaft och ringla över sirap och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Placera kycklingen på kålen och sätt in alltsammans i KALL UGN.
  5. Sätt ugnen till 175 grader och stek i ca 40- 45 minuter, ta temperaturen. Kycklingen bör ha minst 70 grader innertemperatur. Ta ut plåten och lägg upp kycklingen på ett fat och håll varm.
  6. Lyft över kål och stekjuicen i en kastrull och koka in vätskan nästan helt, tillsätt en klick smör på slutet och servera med kycklingen.

Varnings ikonAnslutningsproblem