Hel ugnsbakad kyckling med äppel- & ingefärsfraiche
100.2
Hel ugnsbakad kyckling med äppel- & ingefärsfraiche
recipe
City Gross
45 min

Hel ugnsbakad kyckling med äppel- & ingefärsfraiche

Ingredienser

  • 1 st hel kyckling
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • 280 g couscous
  • 2 st äpple
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g morötter
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vänd kycklingen med bröstet ner och klipp bort ryggbenet. Vänd kycklingen och tryck till med handen på bröstet så kycklingen trycks ut. ( butterflystyckning). Lägg på en ugnsplåt och gnid in med olivolja. Krydda med citronpeppar och salt. Sätt in i ugn 35 min.
  3. Laga couscous enligt anvisningarna på paketet.
  4. Tvätta och riv äpple, skala och riv ingefära fint. Blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och riv morötterna grovt. Blanda med olja och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med spenat.

Varnings ikonAnslutningsproblem