Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagetti
156.8
Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagetti
recipe
City Gross
35 min

Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagetti

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubba
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 0.5 tsk kryddnejlika
  • 2 krm salt
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 st apelsin, saften
  • 1 msk kinesisk soja

Sallad

  • 400 g vitkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk honung
  • 3 msk raps/matolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 340 g spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj av kycklingen och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Blanda samman smöret med peppar, ingefära och nejlika på ett fat. Rör sen ihop honung, vitvinsvinäger, pressad apelsin och soja i en skål.
  4. Lyft försiktigt skinnet på kycklingen och smeta in kycklingen med smöret. Lägg även lite på kycklingen. Häll marinaden på kycklingen. Laga i ugn i ca 30-35 min. Ta ut kycklingen och ös den med marinaden med jämna mellanrum.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Gör nu kålsalladen. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och pressa i vitlök. Rör i senap, honung, olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Gör stuvningen till pastan. Smält smör i en gryta, vispa i mjöl och sen mjölk. Låt såsen koka upp under omrörning och krydda den sen med salt och peppar. Slå den över den färdiga pastan.
  8. Servera

Varnings ikonAnslutningsproblem