Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagettiHonungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagettiHonungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagettiCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingklubbarumsvarmt smörsvartpeppartorkad ingefärakryddnejlikasalthonungvitvinsvinägerapelsin, saftenkinesisk sojavitkålvitlöksklyftadijonsenaphonungraps/matoljavitvinsvinägersaltsvartpepparspaghettismörmjölmjölksaltvitpepparInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj av kycklingen och lägg den i en ugnsfast form.
3. Blanda samman smöret med peppar, ingefära och nejlika på ett fat. Rör sen ihop honung, vitvinsvinäger, pressad apelsin och soja i en skål.
4. Lyft försiktigt skinnet på kycklingen och smeta in kycklingen med smöret. Lägg även lite på kycklingen. Häll marinaden på kycklingen. Laga i ugn i ca 30-35 min. Ta ut kycklingen och ös den med marinaden med jämna mellanrum.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
6. Gör nu kålsalladen. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och pressa i vitlök. Rör i senap, honung, olja, vinäger, salt och peppar.
7. Gör stuvningen till pastan. Smält smör i en gryta, vispa i mjöl och sen mjölk. Låt såsen koka upp under omrörning och krydda den sen med salt och peppar. Slå den över den färdiga pastan.
8. Servera

Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagetti
recipe
35 min

Honungsglaserad kycklingklubba med nejlika och stuvad spagetti

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubba
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad ingefära
  • 0.5 tsk kryddnejlika
  • 2 krm salt
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 st apelsin, saften
  • 1 msk kinesisk soja

Sallad

  • 400 g vitkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk honung
  • 3 msk raps/matolja
  • 1.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 340 g spaghetti
  • 2 msk smör
  • 2.5 msk mjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj av kycklingen och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Blanda samman smöret med peppar, ingefära och nejlika på ett fat. Rör sen ihop honung, vitvinsvinäger, pressad apelsin och soja i en skål.
  4. Lyft försiktigt skinnet på kycklingen och smeta in kycklingen med smöret. Lägg även lite på kycklingen. Häll marinaden på kycklingen. Laga i ugn i ca 30-35 min. Ta ut kycklingen och ös den med marinaden med jämna mellanrum.
  5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Gör nu kålsalladen. Strimla kålen fint. Lägg den i en skål och pressa i vitlök. Rör i senap, honung, olja, vinäger, salt och peppar.
  7. Gör stuvningen till pastan. Smält smör i en gryta, vispa i mjöl och sen mjölk. Låt såsen koka upp under omrörning och krydda den sen med salt och peppar. Slå den över den färdiga pastan.
  8. Servera

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem