Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Indisk kycklinggryta med ris och morotschutneyIndisk kycklinggryta med ris och morotschutneyIndisk kycklinggryta med ris och morotschutneyCook Time: Yield: 4Ingredients:moröttergul lökvitlöksklyftasmör till stekningingefäraäppelcidervinägersockerrisminutfilésmör till stekningspiskummingurkmejasambal oelektomatpurévattenchilisåsgurkaInstructions:
  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och strimla löken. Skala vitlöken. Stek morötter, lök och pressad vitlök i en liten gryta med smör tillsammans med ingefära. Stek i ett par minuter på medelvärme. Rör i vinäger och socker. Sjud på svag värme i ca 15 min.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré tills den är genomstekt. Rör i vatten och chili-sås, sjud i ca 5 min.
  4. Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
  5. Servera
Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney
recipe
35 min

Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 krm ingefära
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl socker
  • 250 g ris
  • 500 g minutfilé
  • smör till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och strimla löken. Skala vitlöken. Stek morötter, lök och pressad vitlök i en liten gryta med smör tillsammans med ingefära. Stek i ett par minuter på medelvärme. Rör i vinäger och socker. Sjud på svag värme i ca 15 min.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré tills den är genomstekt. Rör i vatten och chili-sås, sjud i ca 5 min.
  4. Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
  5. Servera

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För extra smak på din chutney kan du smaksätta den med rivet skal och apelsin.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem