
Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney
Ingredienser
- 200 g morötter
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör till stekning
- 2 krm ingefära
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 0.5 dl socker
- 250 g ris
- 500 g minutfilé
- smör till stekning
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk sambal oelek
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl vatten
- 2 msk chilisås
- 0.5 st gurka
Gör så här
- Skala och riv morötterna grovt. Skala och strimla löken. Skala vitlöken. Stek morötter, lök och pressad vitlök i en liten gryta med smör tillsammans med ingefära. Stek i ett par minuter på medelvärme. Rör i vinäger och socker. Sjud på svag värme i ca 15 min.
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré tills den är genomstekt. Rör i vatten och chili-sås, sjud i ca 5 min.
- Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
- Servera
För extra smak på din chutney kan du smaksätta den med rivet skal och apelsin.