Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney
203.4
Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney
recipe
City Gross
35 min

Indisk kycklinggryta med ris och morotschutney

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör till stekning
  • 2 krm ingefära
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl socker
  • 250 g ris
  • 500 g minutfilé
  • smör till stekning
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och strimla löken. Skala vitlöken. Stek morötter, lök och pressad vitlök i en liten gryta med smör tillsammans med ingefära. Stek i ett par minuter på medelvärme. Rör i vinäger och socker. Sjud på svag värme i ca 15 min.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Strimla kycklingen. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med spiskummin, gurkmeja, sambal oelek och tomatpuré tills den är genomstekt. Rör i vatten och chili-sås, sjud i ca 5 min.
  4. Strimla gurkan fint med en potatisskalare.
  5. Servera
Tips från oss
För extra smak på din chutney kan du smaksätta den med rivet skal och apelsin.

Varnings ikonAnslutningsproblem