
Indonesisk kycklinggratäng
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 550 g minutkyckling, strimlad
- 2 tsk flytande margarin
- 1 st grön paprika
- 2 dl matlagningsbas 4%
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk curry
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl mango chutney
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn strimlad kyckling i margarin. Lägg över i en ugnsfast form. Strimla paprika och lägg över kycklingen.
- Blanda matlagningsbas med pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen. Sätt in i ugn i ca 15 minuter eller tills kycklingen är klar.
- Servera med ris. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:9 Lila plan:9
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Smaka av såsen med mer curry och sambal oelek beroende på vad du gillar. Stek upp paprikan i lite olja innan du lägger den i formen med kycklingen. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints/portion.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna