Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Jerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabrödJerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabrödJerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabrödCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingbröstfiléplastpåseröd chilivitlöksklyftorfärsk ingefärarödvinsvinägerraps/matoljahonungkryddnejlikakryddpepparpaprikapulversaltträspettyoghurtlime, skaletlime, saftenhonungsaltsvartpepparmangotomaterpaprikarödlökfärsk koriandersaltsvartpeppartortillabrödInstructions:

1. Dela kycklingen i bitar. Lägg i en påse och häll i marinaden. Hackad röd chili, skalad och riven vitlök och ingefära, vinäger, olja, honung, kryddnejlika, paprikapulver och salt. Låt marinera medan du förbereder resten av ingredienserna, trä sen på blötlagda spett.
2. Gör krämen. Rör ihop yoghurt med pressad lime och skal, smaka av med honung, salt och peppar.
3. Skala och tärna mango, tärna tomat och paprika. Skala och hacka löken fint. Lägg i en skål och rör i hackad koriander, salt och peppar.
4. Grilla kycklingen och servera sen i bröd.

Jerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabröd
recipe
35 min

Jerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabröd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • plastpåse

Marinad

  • 0.5 st röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • träspett

Kräm

  • 2 dl yoghurt
  • 1 st lime, skalet
  • 1 st lime, saften
  • honung
  • salt
  • svartpeppar

Salsa

  • 1 st mango
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st färsk koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. Lägg i en påse och häll i marinaden. Hackad röd chili, skalad och riven vitlök och ingefära, vinäger, olja, honung, kryddnejlika, paprikapulver och salt. Låt marinera medan du förbereder resten av ingredienserna, trä sen på blötlagda spett.
  2. Gör krämen. Rör ihop yoghurt med pressad lime och skal, smaka av med honung, salt och peppar.
  3. Skala och tärna mango, tärna tomat och paprika. Skala och hacka löken fint. Lägg i en skål och rör i hackad koriander, salt och peppar.
  4. Grilla kycklingen och servera sen i bröd.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem