Jerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabröd
recipe
City Gross
35 min

Jerk chickenspett med salsa, limekräm och tortillabröd

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa ingredienserna i receptet:

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • plastpåse

Marinad

  • 0.5 st röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 20 g färsk ingefära
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • 0.5 msk honung
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • träspett

Kräm

  • 2 dl yoghurt
  • 1 st lime, skalet
  • 1 st lime, saften
  • honung
  • salt
  • svartpeppar

Salsa

  • 1 st mango
  • 2 st tomater
  • 1 st paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st färsk koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar. Lägg i en påse och häll i marinaden. Hackad röd chili, skalad och riven vitlök och ingefära, vinäger, olja, honung, kryddnejlika, paprikapulver och salt. Låt marinera medan du förbereder resten av ingredienserna, trä sen på blötlagda spett.
  2. Gör krämen. Rör ihop yoghurt med pressad lime och skal, smaka av med honung, salt och peppar.
  3. Skala och tärna mango, tärna tomat och paprika. Skala och hacka löken fint. Lägg i en skål och rör i hackad koriander, salt och peppar.
  4. Grilla kycklingen och servera sen i bröd.

Varnings ikonAnslutningsproblem