Korma med fräst kål
recipe
City Gross
35 min

Korma med fräst kål

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
224,00 kr

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g vitkål
  • smör till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk senapsfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm sambal oelek
  • 1 tsk socker
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl jordnötter
  • 35 g machésallad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva och stek kyckling och lök i smör. Krydda med curry och rör i kokosmjölk. Sjud i ca 10 min och smaka sen av med salt och peppar.
  3. Skiva vitkålen och stek den i smör tills den börjar mjukna. Röra i skalad och pressad vitlök, tomatpuré, mortlade senapsfrö, spiskummin, sambal oelek och socker. Rör i vatten och smaka av med salt och peppar.
  4. Krossa jordnötter och strö över.
  5. Servera med sallad.
Tips från oss
Istället för socker är det gott att använda en ljus sirap i den stekta kålen.

Varnings ikonAnslutningsproblem