
Korma med fräst kål
Ingredienser
- 4 dl ris
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- smör till stekning
- 2 tsk curry
- 2 dl kokosmjölk
- salt
- svartpeppar
- 400 g vitkål
- smör till stekning
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 msk senapsfrön
- 1 tsk spiskummin
- 2 krm sambal oelek
- 1 tsk socker
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- 1 dl jordnötter
- 35 g machésallad
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva och stek kyckling och lök i smör. Krydda med curry och rör i kokosmjölk. Sjud i ca 10 min och smaka sen av med salt och peppar.
- Skiva vitkålen och stek den i smör tills den börjar mjukna. Röra i skalad och pressad vitlök, tomatpuré, mortlade senapsfrö, spiskummin, sambal oelek och socker. Rör i vatten och smaka av med salt och peppar.
- Krossa jordnötter och strö över.
- Servera med sallad.
Istället för socker är det gott att använda en ljus sirap i den stekta kålen.