Kryddig kycklinggryta Kryddig kycklinggryta Kryddig kycklinggryta Cook Time: Yield: 4Ingredients:fullkornsriskycklingfilésaltsvartpepparrapsoljavitlöktomatpurégaram masalamalen ingefäragurkmejachilipulvervattenfraiche 5%saltknippe salladslökmorötterInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Värm olja i en panna och stek kycklingen. Salta och peppra.
  3. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Skiva salladslök och strö över vid servering. Servera med ris och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:8 Blå plan:7 Lila plan:2
Kryddig kycklinggryta
recipe
WW ViktVäktarna
25 min

Kryddig kycklinggryta

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsris
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 1 dl vatten
  • 2 dl fraiche 5%
  • salt
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 250 g morötter

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Värm olja i en panna och stek kycklingen. Salta och peppra.
  3. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, kryddor, vatten och fraiche. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  4. Skiva salladslök och strö över vid servering. Servera med ris och morötter. SmartPoints/portion: Grön plan:8 Blå plan:7 Lila plan:2

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Toppa gärna med bladpersilja eller färsk koriander.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem