Kryddstekt kyckling med Ratatouille
Kryddstekt kyckling med Ratatouille
recipe
City Gross
35 min

Kryddstekt kyckling med Ratatouille

Ingredienser

  • 8 st kycklingben
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja

Ratatouille

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 2 st tomater
  • 1 st zucchini
  • 1 st paprika
  • olivolja
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 st surdegsbaguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg kycklingen i en skål, tillsätt spiskummin, paprikapulver, salta och peppra. Ringla över olivolja. Massera runt kycklingen så att de blir täckta med kryddor. Lägg upp kycklingbenen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 25-30 min.
  3. Hacka löken och vitlöken. Skär ner tomaterna i mindre bitar, skär zucchinin i halvmånar. Ta bort kärnhuset från paprikan och dela i grova bitar.
  4. Fräs grönsaker och lök i en kastrull med olivolja,, lägg i lagerbladet och tomatpurén. Tillsätt vinäger , vatten och honung, sätt på lock och sjud grytan i ca 10 min. Servera grönsaksgrytan med kycklingen och baguette.
Tips från oss
Ratatouille är en klassisk fransk grönsaksrätt

Varnings ikonAnslutningsproblem